Un spa, ca o gură de aer de munte

Când vrei să evadezi din rutina orașului cu iubitul, cu cea mai bună prietenă sau doar cu cartea preferată, îți recomand un spa care îți va încărca bateriile, ca o gură de aer proaspăt de munte!

La poalele muntelui Postăvaru, chiar vis-a-vis de pârtia principală din Poiana Brașov, vei zări Teleferic Grand Hotel http://telefericgrandhotel.ro un hotel exclusivist deschis în anii ’70, care, după o perioadă de pauză, a fost renovat și modernizat în urmă cu câțiva ani. Despre ospitalitatea acestui loc, priveliște, confort, bucătărie și despre atenția minuțioasă la cele mai mici detalii aș putea să povestesc mult și bine (de fapt, chiar am făcut-o în galeria foto). Dar, ca orice beauty editor, trebuie să mărturisesc că experiența de spa e cea care mi-a rămas cel mai pregnant în minte după ce am petrecut un weekend la Teleferic.

Am ajuns seara târziu, când deja se întunecase, și după ce m-am cazat și am băut un pahar de prosecco, m-am schimbat în halat. Cu ultima fărâmă de energie care îmi rămăsese în urma ultimului deadline, m-am îndreptat spre zona de spa. Știi, indiferent cât de obositoare sau de solicitantă mi-ar fi fost săptămâna, înotul și câteva minute de saună mă relaxează atât de mult, încât orice își pierde din importanță.

De când am deschis ușa, m-a cuprins o toropeală dulce și caldă, iar când am dat cu ochii de piscină, am abandonat turul spa-ului în favoarea unor ture de bazin. Vezi, acest gen de entuziasm de nestăvilit e cel care m-a făcut când eram mică să sar într-o piscină goală și să îmi rup călcâiele – n-o să uit în veci cum mergeam prin casă cu ghipsurile înfipte în platforme de Spice Girls. Și mă felicit mereu că nu mi-am pierdut acest avânt de-a lungul anilor, în pofida vicisitudinilor, pentru că altfel mi-aș refuza multe clipe frumoase! Ce vreau să spun e că piscina era plină, iar apa era caldă și primitoare.

După o vreme de bălăceală (a se citi bras combinat cu plută) am vizitat, pe rând, sauna uscată, sauna umedă și pe cea cu infraroșu, care are proprietăți detoxifiante și puterea de a topi grăsimea viscerală (din jurul organelor). Am făcut doar pauze mici de dușuri, pentru a-mi regla temperatura corpului. Iar după aceea am dat cu ochii de jacuzzi-ul exterior! Mi-am asumat faptul că trecerea de la aerul de saună la cel de munte mă va trezi din amorțeală, mi-am luat halatul pe mine și am strâns din dinți câteva secunde, până am intrat în apa cu bule care face hidromasaj. Pot spune că nu am regretat decizia, pentru că atunci când privești luna plină dintre munți, prin aburul cald din jacuzzi, totul capătă o altă perspectivă. Apoi, ghici ce s-a întâmplat?! A început să ningă cu fulgi mari și pufoși, care se topeau înainte de a-mi atinge pielea. Wow! Nu m-aș fi așteptat la zăpadă în martie, dar a fost un episod scurt, ca un vis.

Reveria a fost întreruptă de un terapeut care m-a anunțat că mă așteaptă la masaj. M-am ambalat imediat și l-am urmat cu rugămintea de a-mi face o combinație de masaj de relaxare cu unul anticelulitic, acolo unde e cazul. Am fost foarte inspirată să cer asta, pentru că, dacă ar fi fost o terapie strict pentru răsfăț tactil, aș fi adormit de tot pe masă, mirosind a ulei de trandafiri. Și nu garantez că ar mai fi reușit cineva să mă deranjeze până dimineață.

kisss lavinia gogu

be the first to comment on this article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =