Alchimia unui gest aristocratic

În februarie am participat la lansarea din Paris a două noi ape de toaletă semnate Hermès ce întregesc colecția Cologne. Mai multe despre arome, parfumierii Casei și despre evenimentul de lansare (galerie foto).

La începutul anului am fost invitată să particip la lansarea din Paris a două noi ape de colonie semnate Hermès: Eau de Néroli Doré și Eau de Rhubarbe Écarlate. Acolo am avut onoarea să vorbesc cu cei doi parfumieri ai Casei: Jean-Claude Ellena (un nume cu ecou în lumea parfumeriei, printre creațiile sale se numără Terre d’Hèrmes, Eau Parfumée au Thé Vert de la Bvlgari sau Amouage Dia pour Femme, e parfumierul Casei Hermès din 2004) şi pe Christine Nagel (geniul din spatele aromelor  Miss Dior Cherie, Dolce & Gabbana The One for Women, Si de la Giorgio Armani, s-a alăturat brandului Hermès în 2014). Interviul, pe larg, te invit să-l citești în ELLE aprilie.
hermes cologne

Însă, dincolo de experiența evenimentului de lansare (detaliată în galeria foto) și de onoarea de a vorbi cu două legende vii ale parfumeriei moderne, mi s-au clarificat și alte lucruri. De exemplu, înainte mă întrebam de ce aș alege să mă parfumez cu o apă de colonie, când sunt disponibile variante mult mai puternice, precum esențe de parfum sau ape de toaletă? Jean-Claude Ellena (care e atât parfumier, cât și scriitor) mi-a explicat că, atunci când îți parfumezi lobii urechilor și punctele de puls cu o apă colonie, e un gest aristocratic, o plăcere intimă, ca un moment al tău. Apoi a comparat colecția de parfumuri cu o bibliotecă, în care poți găsi și volume groase, nuvele, dar și cărți cu versuri. Și mi-a spus că apa de colonie este ca o poezie sau un haiku, care îți poate lua doar câteva secunde sau minute de lectură, dar te poate impresiona la fel de mult precum un roman. Impactul emoțional nu e condiționat de o durată de timp. De multe ori, efemeritatea e cea care oferă farmec.

colectie colonii Hermes

Eau de Rhubarbe Écarlate, aroma semnată de Christine Nagel, e inspirată de pofta artistei pentru delicioasa rubarbă și de metamorfoza acestei vegetale, care din verde devine roșie când e ruptă, iar parfumul ei debutează ca o aromă acidulată, iar după o vreme capătă accente dulci, catifelate, și le-a înnobilat de acorduri de mosc alb.

christine

Eau de Néroli Doré, apa de colonie creată de Jean-Claude Ellena, e o odă pe care parfumierul o aduce unei amintiri din tinerețe. Pe când lucra într-o distilerie din Grasse, locul său natal, a fost vrăjit de esența din flori de portocal ce poartă numele de neroli. De aceea a folosit-o din plin în aroma luminoasă, cu acorduri de șofran.

ellena

Deși sunt foarte diferite, ambele arome au o semnătură care îți inspiră… Hermès. Vei simți alchimia gestului aristocratic al parfumării de îndată ce le vei aplica pe lobii urechilor, pe gât, pe zonele de puls.

kisss lavinia gogu

be the first to comment on this article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × five =