Coco avant le mall

Oricine mă cunoaște știe că detest mall-urile. Sunt locuri cu lumină rece, temperatură constantă, în care nu știi dacă e zi sau noapte, iarnă sau vară… care îți mănâncă timpul și energia mai ceva decât un vampir.

Practic, odată ce intri, ești pe rând bulversat, sedus și abuzat. Mai ales în weekend sau în preajma sărbătorilor, te calcă în picioare marea de oameni, copiii, iar zen-ul pe care îl invoci cu greu pentru un pic de terapie prin shopping e doborât de cantitatea și varietatea decibelilor. Urmează niște pantofi frumoși, care îți iau 30 de minute de probat și schimbat până să îți dai seama că nu ți se potrivește calapodul. Apoi îți fură ochii reducerile. Dacă îți place în sfârșit ceva, după o oră de căutări, apoi poți fi sigură că nu îți vine, sau e full price. Și cumperi oricum, doar așa, să nu ai senzația că ai fi pierdut timpul. După aia, stoarsă de energie, îți consolezi frustrarea cu fast food. Apoi, o cafea. Și, la urma urmei, tot urma să vezi acel film la un moment dat, cu floricele cu tot, de ce nu acum?! Cert este că atunci când ieși din mall, constați că e deja noapte.

Totuși, câteodată merg în mall, pentru că… cinema&shopping. Unul dintre cele mai importante life hacks pe care le-am învățat e să fac asta în timpul zilei, eventual, în timpul săptămânii. Poți rezuma tot ce ai face într-o duminică întreagă în doar două ore. Mă rog, ideea e că într-o zi de miercuri am ajuns la Băneasa Shopping City pentru a descoperi magazinul Chanel. M-am bucurat enorm când am auzit brandul deschide un magazin la noi. Și da, mi-am imaginat și eu pantofi și poșete, la momentul respectiv mi s-ar fi părut logic, doarece cosmetice aveam deja. Însă nu, este un magazin de parfumerie și frumusețe. Iar când am înțeles ce se întâmplă acolo, am fost mult mai happy.

Magazinul Chanel are cosmetice și parfumuri, însă e mult mai mult decât atât. Specialiștii în frumusețe oferă consiliere detaliată în legătură cu produsele de machiaj care ți se potrivesc, îți oferă recomandări de skincare și te ghidează în lumea aromelor, iar aceste lucruri mi se par mult mai personale decât consilierea vestimentară. Pentru că Chanel are un ADN de brand bine definit (îți place sau nu), și în mod sigur nu ți-ar sta rău cu un 2.55 la braț (deci îl poți comanda cu încredere online sau îl poți cumpăra când ești în deplasare). Însă nu putem spune același lucru despre un ruj, un fard de obraz sau o esență – chestiile astea trebuie să te caracterizeze, să se asorteze cu culorile tale și cu personalitatea!

Apropo de asta, în shop, alături de fardurile și esențele pe care probabil le-ai încercat deja, poți descoperi colecția Les Exclusifs de Chanel! O gamă de parfumuri exclusiviste inițiată de Ernest Beaux (parfumierul lui Coco), și continuată de Jacques Polge, care se găsește doar în magazinele Chanel din toată lumea. Fiecare aromă e de poveste și are o istorie fascinantă, acompaniată de o orchestră de acorduri seducătoare. Dar magnetismul unui parfum e întotdeauna o chestiune de gust. Ideal ar fi să mergi să le testezi pe piele și să le miroși între câteva adulmecări de cafea (pentru a-ți curăța simțul olfactiv), să descoperi esența care vorbește pe limba ta. Mie mi-a plăcut cum evoluează pe pielea mea No.22, dar ai multe alte alternative din care îți poți alege. Și pentru acest gen de plăcere, îmi înving reticența față de mall-uri oricând. Iata un motiv excelent să faci un drum până în Băneasa Shopping City!

P.S. În decursul vizitei mele la magazinul Chanel, echipa Chanel din Franța mi-a dezvăluit în avanpremieră un parfum, care se va lansa în curând, și despre care îți voi povesti în numărul de iunie al revistei ELLE. Însă pentru a te pregăti cum se cuvine, îți recomand să vezi înainte filmul Coco Avant Chanel. Ai să vezi de ce… Shhh!

kisss lavinia gogu

There are 2 comments for this article
  1. Ana Maria Tatucu April 12, 2016 6:41 am

    Si pentru mine a fost o descoperire placuta magazinul, mai ales ca de anul trecut am vazut banerul instalat acolo care anunta ca un magazin Chanel urmeaza sa se deschida. Am intrat si eu doar putin sa incerc fondurile de ten din gama Les Beiges atmosfera mi se pare foarte placuta si o sa revin cu siguranta :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + 17 =