5 trucuri pentru a te simți super în costum de baie + 5 soluții să și arăți mai bine!

Panică-panică! Vine anotimpul în care e perfect normal (chiar inevitabil) să te întâlnești la plajă sau la piscină cu oameni care te văd de obicei îmbrăcată și accesorizată. Ce e de făcut?!

Sunt întrebată adesea care e cea mai scurtă cale spre a avea un beach body. Iar răspunsul meu e mereu același: „Păi, trebuie să ai un corp. Și să îl duci la plajă”. Adevărul e că nu sunt neapărat un model demn de urmat, pentru că nu țin o dietă specială și nici nu petrec prea mult timp făcând sport. Dar asta înseamnă că sunt o expertă soluțiilor care pot fi aplicate pe ultima sută de metri! Și, cumva, încep mereu vara fiind îngrozită că sunt prea albă (și prea… uh, multe alte chestii) pentru a mă afișa în costum de baie, pentru că sunt mega intimidată de ambiția fetelor care-și afișează abdomenele sculptate pe Facebook. Iar spre final de august, ajung să uit complet de toate imperfecțiunile. De aceea îți împărtășesc 5 trucuri care îmi sporesc încrederea în mine atunci când mă afișez în costum de baie.

1. Bronz superb

De obicei merg la plajă au naturel și aștept ca vara să-și pună amprenta pe pielea mea, dar dacă am nevoie de un plus de încredere, just for show, apelez la bronzarea organică sau folosesc un autobronzant (precum cele Vita Liberata), pentru că bronzul camuflează celulita, capilarele etc. Nu te sfătuiesc să mergi la solar, dar dacă totuși o faci, nu sta mai mult de 5 minute, indiferent cât de închisă sau deschisă e pielea ta (și africanii fac cancer de piele) și acoperă-ți fața (care e expusă mereu la soare oricum) cu un prosop .

2. Petrecere fără baloane

Unul dintre motivele pentru care e posibil să nu te simți confortabil în costum de baie, chiar dacă de obicei îți place cum arăți, e balonarea. Câteodată nu prea sunt soluții, în special în unele zile ale lunii. Însă, dacă totul e în parametri optimi, vei vedea că luând mese mici, dese, bogate în fibre și, consumând constant apă, vei avea o talie mai grațioasă.

3. Costumul potrivit

Nici nu pot descrie în cuvinte cât de important e să porți un costum de baie care să te avantajeze! Oricât de slabă sau de tonifiată ai fi, forma corpului (măr, pară, clepsidră, androgină, triunghi sau triunghi inversat) nu o poți schimba, pentru că e dictată de modul în care sunt dispuse oasele. Deci ignoră tendințele și caută un costum de baie care să ți se potrivească, chiar dacă scotocești toate magazinele. OK, dacă ești clepsidră, poți uita de acest sfat, îți stă bine cu orice!

4. Accesorizeaza-te!

Nu știu alții cum sunt, dar eu când remarc o pălărie ravisantă, o pereche de ochelari de soare superbi ori o coafură accesorizată cu bentiță sau o bandană retro, nu mai văd altceva în fața ochilor! O brățară fină de gleznă va atrage mai mult atenția decât celulita, iar unghiile fluo sunt mai evidente decât vergeturile. Iar dacă te înfășori într-un pareo, ai rezolvat toate problemele (wink)!

5. Gândește-te la altceva

Serios, chestia asta chiar funcționează! Dacă te pierzi într-o carte captivantă, într-o partidă de volei pe plajă, într-o baie sărată, în construirea unui castel de nisip sau, de ce nu,  în matrix-ul de pe Instagram, n-o să mai conteze ce crezi (tu sau alții) despre cum arăți. Pe cuvînt!

 Dacă aceste trucuri nu te satisfac, și-ți dorești o schimbare măsurabilă (eventual în centrimetri), îți recomand 5 rețete pentru a fi mai suplă și mai tonifiată! Mărturisesc că le-am încercat pe toate, mai puțin chirurgia plastică. Iar ecuația ideală pentru un corp de vis e o combinație între elementele de mai jos.

1. Dietă

Da, îmi imaginez că le-ai citit pe toate, probabil le-ai și încercat, dar indiferent cât de tentant ar fi, nu mai da click pe articolele și pe reclamele ce promit că te scapă de 7 kilograme într-o săptămână. Asta nu se poate întâmpla decât dacă îți tai un membru, sau dacă slăbești foarte brusc. Și în contextul unei pierderi rapide în greutate, pielea rămâne flască și tristă, iar asta nu e sexy deloc. Cel mai bine e să încerci să mănânci cât mai natural, sănătos și să reduci porțiile (de departe cel mai bun truc pentru a scăpa de kilogramele în plus). Fluctuațiile bruște de orice gen îți șochează organismul și, odată cu oprirea regimului drastic, riști să pui la loc mai mult țesut adipos decât ai avut înainte de dietă.

2. Sport

O altă greșeală pe care o facem e să încercăm să trecem de la un stil de viață sedentar la unul hiper-activ în doar câteva zile (panică-panică). Dar dacă te duci din senin și te extenuezi făcând sport mult și dintr-o dată, nu reușești decât să te alegi cu febră musculară și cartilaje și oase bruscate. Trebuie să știi că și câteva ore de sport pe săptămână îți vor îmbunătăți simțitor condiția fizică, dacă le faci sistematic. Deci, indiferent că alergi, lucrezi la aparate sau faci gimnastică, nu uita de încălzire. Și ia-o ușor! Într-o lună vor începe să apară și rezultatele.

3. Remodelare corporala

În caz că te îndoiai, îți pot garanta că soluțiile de remodelare corporală precum cavitația, liposucția virtuală, masajul anticelulitic sau tehnologii corporale precum LPG sau Guinot dau rezultate, chiar și acolo unde sportul și dieta pot da greș. Pentru că sunt fete care slăbesc de la sâni în loc să dea jos colăceii, și sunt alte fete care, deși fac sport, au grăsime și celulită pe anumite zone. Încearcă să găsești soluția de remodelare ideală pentru tine (prețurile terapiilor variază de la un tip de tratament la altul, iar rezultatele diferă de la un organism la altul). Pentru un plus de eficiență, respectă frecvența ședințelor recomandată de terapeut.

4. Exces apos&adipos

Câteodată te poți simți mai… umflată și din cauza retenției de apă, cauzată de o circulație limfatică deficitară. Însă acest aspect se poate remedia dacă îți reduci consumul de sare, faci saună o dată pe săptămână și te ții de împachetări corporale. Funcționează și drenajul limfatic, fie că e realizat prin masaj clasic sau cu un echipament special. În plus, toate aceste terapii contribuie și la reducerea țesutului adipos!

5. Perfect you!

Dacă pentru tine perfecțiunea e un scop, află că nu există probleme, ci doar soluții. Au apărut tehnologii revoluționare care umplu vergeturile (vezi www.fazzada.ro), care înlătură definiv celulita (vezi www.classmedispa.ro), iar cu laserul potrivit, poți scăpa de orice imperfecțiune, de la puncte roșii, albe, capilare vizibile, cicatrici, piele lăsată etc. Apoi, chirurgia estetică îți poate oferi sâni mai fermi, mai mari, mai mici, fese mai bombate sau un abdomen mai plat. Însă, înainte de a lua în considerare o schimbare drastică, întreabă-te dacă ea îți va aduce fericirea.

kisss lavinia gogu

There are 2 comments for this article
    • Lavinia Gogu May 11, 2016 5:05 pm

      Ma bucur mult, sper sa fie util, de fapt :). Pup!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 − three =