Cel mai important tratament facial

Riduri fine, acnee, pori măriți, ten lipsit de fermitate? Microdermabraziunea te poate ajuta să uiți de toate aceste probleme. Iar tehnologia VisaCare de la Phillips îți poți exfolia tenul acasă, fără riscuri, programări sau alte bătăi de cap.

Recunosc. Atunci când vine vorba de îngrijirea tenului, sunt oarecum fanatică. Urmez cu religiozitate pașii de îngrijire, încerc cele mai noi formule, tratamente și tehnologii. OK, în situații excepționale, adorm și machiată, dar se întâmplă extrem de rar. Și, după cum am observat în jurul meu, majoritatea fetelor sunt pasionate de *skincare. Iar pentru a scăpa de imperfecțiuni, fie că vorbim despre riduri fine, pori măriți, acnee sau ten lipsit de fermitate, nu se dau înapoi de la nimic. Nici o cremă nu e prea bună și nici o procedură nu e prea… invazivă atunci când rezultatul e un chip luminos, ce strălucește de prospețime! Fără ezitare, subscriu acestui mod de gândire!

Însă, atunci când vorbim despre tinerețea pielii, am observat că unul dintre cele mai subestimate procedee cosmetice e exfolierea profundă a pielii. Sincer, nici nu știu de unde să încep pentru a explica importanța acestui pas.

OK, cred că voi începe cu regenerarea pielii. Odată cu înaintarea în vârstă, mecanismul de regenerare a celulelor se încetinește, și de aceea capătă un aspect din ce în ce mai tern. Iar acest sistem de regenerare începe să-și piardă din vigoare în jurul vârstei de 25 de ani (!). Celulele moarte care nu sunt îndepărtate rămân în straturi, pe piele, încarcă porii, împiedică reflectarea luminii. Exfolierea ajută la curățarea tenului de aceste celule moarte și stimulează regenerarea celulară.

Apoi, indiferent cât de performante ar fi serumul și crema pe care le folosești, pe un ten încărcat, ingredientele active din produsele de îngrijire își croiesc mult mai greu drumul către celulele vii, dornice de hidratare și răsfăț. Practic, fără exfoliere, tu îți hrănești niște celule care nu fac decât să îți încarce inutil tenul.

De-a lungul timpului, am ascultat nenumărați medici dermatologi explicându-mi despre toate aceste lucruri și am înțeles importanța curățării și degrevării tenului de celule moarte, poluare, praf. De aceea am rămas fidelă exfoliantelor cu acțiune ezimatică și m-am bazat pe microdermoabraziunea realizată în cabinetele dermatologice și în din saloane specializate pentru a-mi îndepărta stratul de celule moarte.

visacare microdermabraziune

 

Însă, anul trecut, Phillips a lansat un produs care mi-a ușurat mult viața, pentru că m-a scutit de multe programări și ore petrecute stresată în trafic. E vorba despre VisaCare, un dispozitiv de microdermoabraziune inspirat de tehnologia folosită în saloanele de înfrumusețare. Phillips VisaCare curăță tenul de celule moarte și stimulează reînnoirea celulară! Dar, mai presus de asta, sprijină producția de colagen și de elastină (fibrele din piele ce asigură fermitatea tenului) masând în profunzime straturile pielii. Tehnologia DualAction AirLift&Exfoliation are un efecte de exfoliere și unul de sucțiune, ce stimulează miscrocirculația sângelui  și oxigenarea la nivel celular. Deci te poți aștepta să ai un ten mai fresh la câteva săptămâni după ce începi să folosești VisaCare.

Pentru că am la activ multe ședințe de microdermabraziune realizate de specialiști, pot spune că m-am descurcat de minune să folosesc VisaCare, dar am observat că ultilizarea lui este intuitivă, iar dispozitivul poate fi folosit și de cineva care nu a încercat niciodată această procedură! Tehnologia este complet sigură și este adaptată nevoilor pielii. Și trebuie să recunosc că am ajuns să prefer să îmi fac singură microdermarbaziune. De ce?

Dincolo de economia de timp, despre care vorbeam mai devreme, au fost și cazuri în care am simțit că terapeutul insistă pe o zonă chiar dacă mă durea, și nu știam dacă e cazul să “sufere baba la frumusețe”, sau dacă e normal să fie așa. Am fost informată că am pielea destul de subțire (din păcate) și de aceea sunt hipersensibilă câteodată. Însă atunci când îmi realizez exfolierea de una singură, simt exact când e cazul să insist, și când e momentul să mă opresc. Phillips VisaCare îmi oferă posibilitatea de a-mi personaliza microdermabraziunea, având un capăt pentru un tratament intens (pe care îl folosesc de obicei pe frunte, pe obraji și pe nas), și unul pentru o acțiune delicată (îl utilizez în jurul ochilor, pe tâmple, în jurul gurii, pe gât).  Iar în acele zile ale lunii, când gradul de toleranță a disconfortului de orice gen este foarte scăzut, folosesc capătul pentru tratament blând pe toată suprafața pielii.

Și încă nu ți-am dezvăluit cel mai important avantaj al tehnologiei VisaCare! După orice tip de exfoliere profundă, pielea mi se înroșește un pic (fiind blondă, e destul de transparentă). Iar dacă înainte, după microdermabraziune foloseam fond de ten pentru a ascunde roșeața, de când îmi realizez de una singură procedura, după exfoliere folosesc produse hrănitoare și hidratante! Pentru că îmi aleg două seri ale săptămânii în care nu am nici un angajament. Iar perna mă iubește oricum.

*Phillips VisaCare se găsește exclusiv în parfumeriile Douglas într-un kit special de îngrijire. Mai multe detalii aici: https://www.douglas.ro/exclusivitati/philips-visacare/.

kisss lavinia gogu

Foto: Armand Ionescu
Manichiură: NailSpa by Cătălina