Ghid tendințe de beauty toamna 2018: skincare, culori, machiaj, unghii & păr

 Vrem să avem un look cât se poate de actual fără să ne risipim individualitatea, însă de multe ori trendurile sunt stufoase și chiar nefirești. După ani de studiu al tendințelor, am realizat că sunt destul de repetitive (și nu mă refer doar la ciclicitate). Sincopele devin evidente doar dacă compari un deceniu cu altul. Altfel, schimbările care au loc de la un sezon la altul sunt mai mult tranziții fine, de nuanță. La propriu.

Am participat recent la un workshop de tendințe susținut de Ionuț Ion, Make-up Artist Național Marionnaud și am aflat mai multe despre trendurile în culoare, skincare, machiaj. Apoi, despre tendințele de manichiură m-am informat de la Cătălina Stoica, Nail Expert Beauty District, care a susținut o conferință de trenduri cu ocazia lansării colecției Autumn Romance de la Jessica Cosmetics. Mai multe despre trenduri în hairstyle și culoare am descoperit dupa Gala Wella. Ulterior, am aprofundat informațiile și am compilat un ghid scurt și practic de tendințe, pe să îl poți aplica cu ușurință.

Culoare

  • În materie de culoare, Pantone ne prezintă culorile toamnei, care influențează toate aspectele modei. Celebrul creator de nuanțe s-a inspirat în acest sezon din cinema și din arta culinară.
  • Filmele Blade Runner și Black Panther au inspirat asocierile de negru intens cu roșu și portocaliu, iar producția fenomen La Passion Van Gogh aduce valuri de albastru, verde și maroniu.
  • Trendul superfoods vibrează în nuanțe vii de portocaliu, burgundy și violet. De fapt, culoare vedetă este Ultra Violet – după cum sugerează și numele, e un mov intens. Bacovia ar fi fost fan.

 

 

Skincare

Deși despre trendurile în îngrijire se vorbește mai puțin, adevărul e că industria de skincare a adus mult mai multe inovații în ultimul timp decât cea de make-up. Și cumva, parcă poți purta aceeași nuanță de ruj mai multe anotimpuri la rând, însă produsele de îngrijire trebuie adaptate sezonului.

  • Cremele cu texturi răcoritoare și light se schimbă cu unele mai onctuoase, iar în timpul zilei, e indicată folosirea unui mist hidratant.
  • Iarna pielea e agresată de ger, vânt și schimbări de temperatură, astfel devine mai uscată și se recomandă produse de demachiere care nu dizolvă bariera hidro-lipidică a pielii (cum se poate întâmpla cu apa micelară). Noutate: balsamurile de curățare ce dizolvă impuritățile de la suprafață, în timp ce infuzează tenul cu uleiuri benefice.
  • Sezonul rece e momentul ideal pentru produsele ce conțin vitamina C, pentru că atunci când le folosești trebuie să fii (mai) ferită de soare. Această vitamină are capacitatea de a oferi pielii luminozitate, netezește ridurile, uniformizează petele pigmentare și întinerește aspectul tenului. Însă chiar și iarna, folosește SPF pe parcursul tratamentului!
  • Ritualul de seară complex e un trend pe care l-am împrumutat din Coreea. Acum înțelegem că pielea se regenerează în timpul somnului și acordăm mai multă importanță ritualului de îngrijire, care nu mai este format doar din trei pași, ca pe vremuri. Acum folosim măști (cel mai important trend de skincare de câteva sezoane încoace), gadgeturi, mișcări speciale de masaj.

Machiaj

  • Trendurile ce au o continuitate de câteva sezoane sunt: folosirea mascarei colorate, accentuarea genelor inferioare, genele false, nuanțele iridescente, rujul aprins, tușul de pleoape deconstruit, grafismele și glitterul. Poți aduce un plus de originalitate acestor trenduri cu un mod de aplicare inedit. Glitter pe frunte, anybody?
  • Cea mai folosită culoare în show-urile de modă a fost albastrul, în toate declinările sale. Îl poți folosi sub formă de fard de pleoape, mascara, eyeliner. Este trendy, cool, actual, o alegere sigură.
  • Sezonul acesta se pune accent pe baza de machiaj. Folosește un primer hidratant care să camufleze imperfecțiunile și să ascundă porii măriți într-un mod subtil – după aceea fondul de ten pe care îl folosești poate avea acoperire medie. Sunt hot acum primerele iridescente, oferă o strălucire mai firească decât highlighterele.
  • S-au dus vremurile când conturarea era cool și parcă nici strobingul nu mai e la fel de actual. Machiajul în acest sezon e diafan, natural, transparent. Accentuează-ți trăsăturile în mod discret, cu un blush la culoarea piersicii.

 

Manichiură

 

  • Unghiile kaki ornate cu accesorii aurii, cu aspect nefinisat sunt foarte hot, te poartă cu gândul către aspectul unei uniforme decorată cu medalii.
  • Cabaretul a inspirat unghii de tip burlesque: catifea, ciorapi plasă, accesorii supradimensionate, totul este permis. De la Dita von Teese poți împrumuta și manichiura half moon, foarte trendy acum.
  • Nuanțele glaciare de lila, vernil, bleu, gri, inspirate din Aurora Boreala se pretează unei manichiuri superbe.
  • Se poartă texturi diferite pe aceeași unghie, ce creează efecte 3D.  Culori precum onixul, negrul obsidian se regăsesc în acest trend și pot fi combinate pentru a se obține modele în relief.

Hairstyle

  • Sunt în continuare trendy cocurile de balerină, însă în acest sezon sunt mai structurate și am observat că sunt decorate de cleme, bentițe și accesorii strălucitoare de păr. 
  • După ani de zile de texturi nefinisate, părul coafat cu peria (așa numitul blow-dry) are un comeback remarcabil. Deci nu trebuie să te mai străduiești să pari nestudiată, când de fapt ai petrecut jumătate de oră aranjându-ți părul.
  • Coafurile cu texturi punk sunt încă în actualitate, deci nu e cazul să scapi încă de produsele de texturizare și cerurile de păr achiziționate sezoanele trecute.
  • Asimetric, french, cu sau fără breton… bob-ul rămâne în continuare cea mai cool tunsoare (acest trend rezistă de câțiva ani). Așa ca dacă te gândești la schimbare dramatică, nu e prea târziu să te tunzi.
  • În materie de păr, culoarea momentului  este roșul, în intesități diferite, de la nuanțele aprinse până la tonurile profunde de burgundy.

Credit foto: Instagram, Wella

 

be the first to comment on this article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + eleven =