Arts & the City

 Evenimente culturale sunt mai mereu în București, de la expoziții, teatru independent, operă, concerte simfonice etc, ca în orice capitală europeană. Însă în ultimul timp am observat și evenimente mai nișate, care imbină arta cu domenii adiacente, precum frumusețea, socializarea sau lansarea de carte.

Opera & Socializing

Într-o seară blândă de octombrie, am străbătut aleile presărate cu lumânări din grădina Casei Filipescu Cesianu cu prilejul A Serious Affair – Voice Opera Show, un eveniment organizat de Clubul Rosumovi. Într-un cadru intim și sofisticat, savurând prosecco, am ascultat arii celebre interpretate de soprana Irina Ionescu, acompaniată de Alina Pavalache la pian și de tenorul Alexandru Nagy, acompaniat la pian de Raluca Oatu. Trebuie se recunosc, pereții clădirii în stil belle epoque au oferit o acustică foarte bună pentru un spectacol în aer liber, dar și un setting aristocrat, care a multiplicat fiorii pe care îi oferă oricum opera.

Pure Artistry

În Noaptea Alba a Galeriilor, orașul a fost bântuit de iubitorii de artă, iar una dintre destinații a fost Amway Business Center, care s-a transformat cu această ocazie într-un spatiu alternativ dedicat artei contemporane – Artistry Studio Gallery. Acest proiect cultural inaugurat de Amway România, e dedicat trendsetterilor urbani care își urmează pasiunile. Acolo am admirat lucrările artistei Irina Yahfouf Dragomir, portrete în culori puternice și acide, care-ți îmbie latura fantezistă și opere semnate de Sînziana Coşoianu, autoportrete, ironii urbane și forme simplificate, în stil pop art, ce fac parte din seria Warnings. 

Lansare de carte cu preludiu alternativ

Aseară am fost la lansarea cărții Descoperă-te, semnată Andreea Raicu. Misterul a început încă de la intrarea clubului Interbelic, unde am primit un plic cu instrucțiuni, o mască medicală și o carte de joc – ca în filmele cu societăți secrete. Apoi am coborât la subsol unde am mers printre coridoarele strâmte, cu efecte de lumini, către o cameră lugubră unde o actriță a oferit fără cuvinte o interpretare alternativă foarte reușită ce transmitea emoții raw, precum ura de sine, presiunea de a fi perfectă și tumultul interior, atât de specific feminin. Printre colțurile sinistre erau potretizate și alte păcate, precum vanitatea, obiceiurile nesănătoase sau neglijarea sufletului în favoarea aparențelor. Deși experiența a fost foarte intensă (chiar discutam cu cineva că multe persoane păreau a fi amuzate, din instinct de apărare – negarea e ce mai naturală reacție), totul s-a terminat cu bine, pentru că am luat liftul și am ajuns la lumină, unde era un eveniment cât se poate de glam. M-am înfometat si m-am chinuit cu cele mai cumplite cure de slăbire în călătoria mea în care căutam perfecțiunea. M-am chinuit cât am putut, atât la interior, cat și în exterior. Este incredibil câte lucruri se schimbă atunci când începi să-ți dai întâlnire cu tine și să te conectezi cu corpul tau: îți apar nenumarate căi, iar ambițiile, care deseori ne împovărează fără sens și nu ne lasă să vedem ce contează cu adevarat, încep treptat să se topească”, spune Andreea Raicu pe blogul ei. Cartea se împarte în trei: sănătate, frumusețe și dezvoltare personală. Și suntem invitate să o citim pentru a afla despre noi. 

 

 

 

 

be the first to comment on this article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × four =