De ce n-ar trebui să iei sfaturi de frumusețe de la Kim Kardashian

 Întrebată într-un show TV dacă doarme fără să se demachieze, Kim Kardahian a spus că da, all the time. A trebuit să văd clipul în cauză ca să mă conving că nu e vorba de fake news. “Dacă, de exemplu, nu am make-up artist a doua zi, dorm perfect machiată și poate îmi refac tenul, dar altfel încerc să păstrez machiajul pentru vreo două zile”.

Declarația e un șoc pentru mine, în primul rând pentru că, indiferent ce ar face în viața ei privată, ea este un model pentru adolescente și are un gen de responsabilitate. E una dintre cele mai urmărite femei din lume, capitalizând  de pe urma imaginii cu propriul brand de cosmetice, și cred că nu e deloc etic să spună astfel de bazaconii – va fi autoarea morală a îmbătrânirii premature a multor fete. Iar în al doilea rând, pentru că sunt șanse mari să mintă de îngheață apele. Dacă nici Kim Kardashian nu poate să facă rost de un make-up artist la orice oră din zi și din noapte… Hai să fim serioși!

Apoi, mi-am amintit ceva interesant. În cartea ei, Confessions of an Heiress (și da, am citit așa ceva, eram mică), Paris Hilton spunea că doarme purtând fond de ten, pentru că “să ai o piele perfectă e un drept”. Ghici cine s-a gândit să-și exercite acest drept? Însă justificarea nu a ținut la mama, care s-a oripilat de aspectul fețelor mele de pernă, iar moftul a durat doar vreo trei zile. Atunci când ești adolescent, tot ce zboară se mănâncă, și oricum nu învățăm din teorii, ci prin puterea exemplului – în cazul meu, de la Paris. Și când mă gândesc că în ziua de azi nu m-am dus nici măcar până la Nuba să o văd live.

Oricum, chiar și în anii 2000, declarația moștenitoarei a făcut ceva vâlvă, și hai să ne amintim cine a fost interna lui Paris Hilton?! Nimeni alta decât Kim Kardashian. Kim a lansat un sex tape dupa Paris, a devenit famous for being famous după Paris, de ce nu ar fi rupt și acum o filă din cartea maestrei pentru a lansa vreo mascara waterproof, vreun produs nou în gama KKW Beauty. Sau măcar de dragul controversei.

Dar știi care ar fi, până la urmă, cea mai tristă variantă dintre toate? Mi-o imaginez pe Kim dormind iepurește toată noaptea, cu frică să nu-și strice machiajul. Mi s-ar părea o formă de tortură. Asta am gândit și cînd am văzut scena aia din filmul Memoriile unei gheișe, când Sayuri trebuie să doarmă nemișcată pe un dispozitiv, să nu-și strice coafura. Și nu m-aș priva de plăcerea de a-mi afunda fața în pernă, de a-mi atinge tenul, de a-l hidrata sau de a avea REM-uri multe și dese pentru nici… un număr de like-uri.

De fapt, povestea un make-up artist celebru de la noi că au fost cazuri când trebuia să plece din țară și a machiat mirese cu o zi-două înainte. Aceste femei au dormit pe jumătate până în ziua nunții, doar pentru că se încăpățânau să fie machiate de el. Deci iată că ce zice Kim K e atât posibil cât și probabil. Însă cel mai frumos machiaj e unul fresh. Și același lucru îl pot spune și despre ten.

There is 1 comment for this article
  1. Ana Maria Tatucu December 19, 2018 3:27 pm

    Importanta machiajului este deja exacerbata, iat ca si Kim Kardashian mai sunt multe exemplare. Eu ma uitam la ce se intelege si ce se comunica acum ca si demachiere, luam o discheta, punem cateva picaturi de micelara si da-i si freaca…… asta e demachierea millenialilor, normal ca nu iti mai vine sa faci asta. Kim si exagereaza, clar, nu cred ca ea mai stie ce este real in viata ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + eleven =