Oare s-a machiat singură Meghan Markle la nuntă?!

 În ultimele zile au fost foarte multe articole care susțineau că Meghan o să se machieze singură, urmând modelul lui Kate Middleton. Ce s-a întâmplat, până la urmă?

Din experiență pot spune că nici un make-up artist, oricât de reputat, nu știe să te pună în valoare precum o poți face tu. Da, desigur, înainte de nuntă poți să faci un training cu un make-up artist profesionist, să-ți spună că ai nevoie de o pudră HD, de gene false sau de un produs fixator. Însă modul în care te machiezi tu când ești pe grabă e varianta cu care ești confortabilă. E varianta pe care o știe lumea. E varianta pe care o vei recunoaște (și pe care vei dori să o vezi) în poze.

Însă Meghan Markle (with the sparkle, cum zic americanii) nu e o fată obișnuită. Ea e în primul rând o actriță, care lucrează în domeniu de ani de zile. Drept urmare, să-și aleagă un prieten (respectiv, MUA Daniel Martin) care a machiat-o de sute de ori drept make-up artist pentru nuntă mi se pare o variantă echivalentă cu cineva care preferă să se machieze singură decât să riște experimente de beauty. Pentru că știe că rezultatul va fi unul natural și dezirabil.

Dacă știi câte ceva despre machiaj, poți observa că este vorba despre unul natural. Pe ten, care conform publicației Allure a fost împrospătat cu fondul de ten Giorgio Armani Luminous Silk, s-au putut observa pistruii naturali, buzele au fost hidratate cu un produs emolient și nude, cearcănele mascate cu Touche Eclat de la YSL (tot cf Allure), însă ochii au fost încărcați de gene false și fard maroniu, pentru că, deh, oricine  vrea să arate bine în poze, mai ales când te fotografiază o lume întreagă!

Pentru unghii, prințeasa Meghan (de acum, așa îi zicem) a folosit un lac nude de la Essie, cu tradiție în Casa Regală. Se știe că unele dintre regulile monarhiei britanice e să nu se folosească lacuri de unghii colorate, deci îi aplaudăm decizia.

Apoi, hai să observăm acel coc relaxat dar structurat, la baza cefei, care a fost realizat de hairstylist-ul Serge Normant. Stilul e foarte hot pe catwalk, dar deloc în conformitate cu tradiția Coroanei. Astfel, Meghan a adus un plus de prospețime evenimentului, amintind tuturor că nu e vorba despre o nuntă regală obișnuită.

Markle, înainte să fie ambasador UN pentru femei, actrița pe care o știi din serialul Suits sau prințesa care a ajuns (la propriu), era o fată jumătate caucaziană (din partea tatălui cu cazier care stă în Mexic) și jumătate neagră (provenind din Crenshaw – un cartier din New York, care e un echivalent al Ferentariului din București). E o fată care și-a văzut sora vitregă și prietena cea mai bună din copilărie turnându-i secretele și slăbiciunile tabloidelor contra cost, e o fată care a văzut poze aranjate de paparazzi cu tatăl ei care nu era nici măcar invitat, citind despre Casa Regală. E o fată care a renunțat de meseria de actriță. La site-ul de lifestyle, The Tig. Și la propriul lifestyle, de dragul iubirii.

Iar Harry? N-am cuvinte, are niște c****e fenomenale. A înfruntat Coroana și toate tradițiile aferente însurându-se cu o femeie cu trei ani mai mare decât el (prima sprânceană ridicată), divorțată, cică de două ori (a doua) și  jumătate neagră (a treia). În plus, era și actriță. Ce mai e de zis? A creat un precedent pentru toate femeile predispuse la discriminare care cred că viața nu mai poate fi imprevizibilă sau uimitoare după 30 de ani.

Dar hai să revenim la machiaj. Poți să-ți iei fondul de ten menționat. Și anticearcănul. Le-am testat pe amândouă și sunt senzaționale. Parol! Însă doar iubirea, acea iubire suficient de puternică încât să rupă atât bariere cât și gura lumii te poate face să strălucești așa, exact ca Meghan. Și admirația bărbatului iubit. 

 

 

 

There is 1 comment for this article
  1. Ioana Soare May 21, 2018 2:50 pm

    Ce frumos ai scris! Adevărul este că m-a uimit prin naturalețea ei, iar fericirea li se citește amândurora pe chip – și asta e cel mai important!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + eighteen =