Puterea de purificare și întinerire a ceaiului de Matcha

Pentru întinerire și purificare, Sabon ne propune Blissful Green, o gamă în ediție limitată cu parfum verde, proaspăt, și proprietăți detoxifiante, ideală pentru un detox de primăvară.

După modelul curățeniei de primăvară pe care o facem în casă, și corpul nostru merită o cură de detoxifiere la debutul sezonului cald. Începem să mâncăm mai multe verdețuri și legume, iar vremea frumoasă ne invită să facem mai multă mișcare, însă și corpul nostru ar trebui să beneficieze de mai multă grijă. Pentru că și el, precum întreaga natură, cu puțin ajutor se poate regenera.

Am primit recent gama Blissful Green, o ediție limitată Sabon, îmbogățită cu proprietățile benefice ale ceaiului de Matcha, care m-a dus cu gândul direct la detoxifiere. Am descoperit acest ceai acum câțiva ani când am călătorit prin Japonia timp pentru trei săptămâni. Și în acel răstimp, am băut ceai de Matcha în fiecare zi, pentru că era cel mai comun tip de ceai pe care îl puteai găsi. Mai mult decât atât, Matcha era prezentă și în înghețată, și în prăjituri… Aproape peste tot. Dar ce am remarcat este că pe parcursul acestei cure (care nu a fost exclusiv voluntare, pentru că, după cum am menționat, găseai Matcha în orice), am constatat cea aveam mai multă energie și că pielea mea era mult mai curată, ca și cum aș fi făcut un tratament cosmetic recent. 

Și după cum am aflat ulterior, acest efect nu e surprinzător. Ceaiul verde Matcha, care e de fapt sub formă de pudră, e ca un ceai verde la puterea a doua, pentru că e creată din întreaga frunză de ceai. Drept urmare, compoziția sa e mai bogată în în antioxidanți, vitamine și minerale. Matcha înseamnă „ceai pudră”. Când ceaiul verde la plic este introdus în ceașcă, doar 5-10% din substanțele nutritive puternice sunt infuzate în apă. În schimb, Matcha nu se infuzează, ci planta întreagă, măcinată sub formă de pulbere, este amestecată direct. Ca atare, pulberea furnizează 100% din nutrienții plantei.

Ceaiul Matcha a fost adus pentru prima dată din China în Japonia în secolul al IX-lea. Călugării budiști din Japonia au dezvoltat ceremonia ceaiului pentru a celebra armonia, respectul și serenitatea. Iar îm cultura japoneză, ceaiul verde Matcha este mult mai mult decât o simplă băutură. Ceremonia ceaiului Matcha a fost o parte integrantă a culturii tradiționale japoneze de secole. Matcha este servit în mod tradițional folosind un castron de ceai ceremonial, un tel de bambus și un vas de măsurare. Ritualul Ceaiului Matcha este o experiență care te aduce în clipa prezentă. Deși ceaiul verde Matcha are o istorie de peste 800 de ani, abia acum începe să fie recunoscut drept un super-aliment, super-detoxifiant.

Mai mult decât atât, datorită concentrației ridicate de minerale, la nivelul pielii stimulează purificarea și detoxifierea, accelerează metabolismul energetic și celular, generând o piele cu aspect mai sănătos. În plus, antioxidanții conținuți în ceaiul matcha contribuie la întărirea sistemului imunitar, pentru a lupta împotriva radicalilor liberi din organism.

Colecția în ediție limitată Blissful Green de la Sabon recoltează puterea de detoxifiere a acestul ingredient minune, iar produsele au o aromă proaspătă și îmbietoare ce combină parfumul inconfundabul al ceaiului cu note suave de iasomie, nuanțe proaspete de citrice, bergamotă și zmeură zemoasă, pe o bază cremoasă de vanilie.

Colecția include un ulei de duș ce curăță delicat pielea și o hidratează cu patru uleiuri botanice: măsline, avocado, jojoba și ulei din germeni de grâu, dar are și adaos de Omega 3, 6, 7 și 9 și vitaminele A și D ce regenerează pielea și o lasă extrem de fină.

O loțiune de corp care se absoarbe rapid (deci e ideală pentru sezonul cald), îmbogățită cu un cocktail din cele mai nutritive lipide naturale: măsline, avocado, borage, germeni de grâu, jojoba, macadamia, shea.

O cremă de mâini pe bază de unt de karité hidratant și extract de Aloe Vera ce protejează pielea delicată a mâinilor (o piele care e la fel de subțire precum cea din jurul ochilor). Dar și exfoliant de corp și exfoliant de față. Toate produsele sunt infuzate cu peterea de regenerarea a ceaiului Matcha.

Iar pentru încoronarea curățeniei de primăvară, îți recomand atât aroma de textile Blissful Green, cât și parfumul de cameră din aceeași colecție. Probabil și Grădina Edenului miroase așa!

 

be the first to comment on this article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − three =