Gimme Vitamin Sea!

După câteva zile la mare, radiez! Părul devine mai blond, razele calde îmi suflă pielea cu un voal fin de bronz, buzele devin mai roșii și, prin contrast, ochii par mai strălucitori, dinții mai albi…

De fapt, e mai mult decât un joc de culori. Nu știu dacă sunt aerosolii de vina, apa sărată sau alimentația bogată în Omega3, dar încep mă bucur ca un copil de muzică, de înghețată, de somn, de mâncare… de absolut orice. Înțeleg perfect lipsa de spor a celor care trăiesc în țările calde, aproape de plajă! Îmi imaginez că e mult mai greu să te lași mânată de griji, ambiții și temeri când te bucuri de lucrurile simple, precum o partidă de volei, o plimbare cu bicicleta pe faleză sau o carte savurată pe îndelete, cu picioarele mângâiate de valuri. Mă rog, cred că e evident că abia aștept vara. Așa că îți recomand lucrurile care-mi alină dorul de mare, soare și vacață.

colaj 1 gimme vitamin sea

Piele sărutată de soare

Trebuie să descoperi gama Nero Sublime de la Collistar! Serumul, masca și crema au o formulă neagră, care dispare în piele, oferindu-i luminozitate datorită extractului de perlă neagră hidrolizată – o oază de strălucire pentru chipul tău. Acțiunea acestui ingredient marin e potențată și de orhideea neagră (ce protejează și hidratează tenul) și de celulele stem din gardenie albă (cu efect reîntinerire celulară). Pun pariu că te-am făcut curioasă!

Dacă preferi o textură albă și onctuoasă, îți recomand să încerci celebra Crème de la Mer, care a devenit recent disponibilă și la noi (o găsești în Sephora din Băneasa Shopping City). Formula consacrată, extrasă dintr-o algă cu proprietăți excepționale de regenerare, a fost descoperită de un chimist care încerca să-și vindece pielea arsă în urma unui accident. Rezultatul e o cremă iconică, adorată de femeile din toată lumea, care a trecut testul timpului. Și care îți va oferi o doză generoasă de hidratare și de tinerețe.

Apoi, pentru a imita bronzul sănătos obținut după câteva zile de vacanță, îți recomand o loțiune autobronzantă fenomenală. E vorba despre Phenomenal pentru bronzare medie de la Vita Liberata. Se aplică perfect uniform cu ajutorul unei mănuși cu înveliș de burete fin. Personal, îmi exfoliez pielea înainte de autobronzare, apoi aplic puțină cremă pe coate, pe linia părului și pe sprâncene, unde produsul poate prinde mai intens. Produsele Vita Liberata au un miros plăcut, se decolorează treptat și nu pătează (decât foarte puțin), dacă transpiri (foarte mult), și oricum se ia la spălat – parol! Pentru un efect de super-sexy-summer-girl, accentuează-ți pomeții, tâmplele, gâtul și claviculele cu o pensulă mare, îmbibată într-o pudră cu efect bronzant, precum Sun Disk de la Sephora. De fapt, pentru cel mai natural efect, mai bine aplică pudra acolo unde știi că-i place soarelui să te prindă!

colaj 2

Păr cu joc de raze
Indiferent că ești blondă sau brună, după câteva zile de vitamin sea, părul capătă niște reflexe însorite, în nuanțe ce migrează de la ciocolatiu către caramel și auriu. Bineînțeles că acest efect se obține și artificial, se numește colorarea bronde și e cea mai hot tendință a momentului – pentru că toate ne-am dori să fim de fapt pe plajă. Până acum aceste efecte subtile de colorare se obțineau doar în saloanele de top, dar recent L’Oréal Paris ne-a făcut accesibilă colorarea bronde cu Préférence Glam Lights, o vopsea pe care o poți aplica și acasă, cu ajutorul unei perii speciale. Acum, că am rezolvat cu culoarea, te întrebi cum poți obține și acea textură specifică părului udat de mare și uscat de soare? E simplu, trebuie doar să te speli cu șamponul Surf de la Bumble and Bumble și să îl usuci cu capul în jos, pentru a prinde un plus de volum la rădăcină. Vei părea desprinsă din Baywatch!

 

colaj 3

Cu marea, trup și suflet
O vacanță la poate avea un efect efervescent asupra trupului și a sufletului. Însă, până să ajungi s-o vezi, poți să-ți faci încălzirea cu un tratament facial sau corporal realizat cu produse Thalgo – La Beauté Marine, un brand de skincare ce-și extrage seva din minunile mării. E disponibil la labibliotheque.ro în București și la atasagon.ro în Brașov.
Apoi, nu-i așa că ți-ar prinde bine și o cură de spirulină?! Acest extract din alga cu același nume nu are cel mai dezirabil miros, dar e bogat în proteine, fier, acizi grași și minerale, care ajută la întărirea sistemului imunitar, are un efect detoxifiant și îți conferă un plus de sănătate și vitalitate.
Pentru o atmosferă sărată, îți recomand să faci o baie cu sarea de baie sulfoiodurată Oceanica (o găsești pe www.saredebaie.ro). Am cumpărat un pachet într-o vizită la Salina Praid și trebuie să spun că, atunci când am folosit-o în baie, când am închis ochii (sau cand mi-a intrat apa sărată în ei) m-am simțit ca-n Egee! Pe lângă beneficiul de relaxare, sarea are și efecte terapeutice: reface echilibrul mineral al corpului prin piele, sprijină sistemul nervos, osos, muscular și pe cel imunitar – deci numai de bine!
Și o vizită la Therme îți va alina dorul de mare! Dincolo de fluxul de adrenalină garantat pe care îl vei avea în tunelele din zona de distracție (vei uita și cum te cheamă), vei descoperi în zona de relaxare o piscină cu sare de la Marea Moartă. Am făcut o vizită la ceva vreme după ce a trecut explozia de entuziasm general, și pot să spun cu mâna pe inimă că, atâta timp cât e răcoare afara, Therme nu e overrated! Un pahar de prosecco rece, servit la barul din piscina principală, te va convinge că aici poate fi mereu vară.
La final, o cină cu fructe de mare la Cherhanaua Ancora, câteva pulverizări de Davidoff Cool Water (à la recherch des vacances perdu) și clipul de mai jos te vor face să te simți ca în vacanță!

kisss

There are 2 comments for this article
  1. Vesi March 30, 2016 10:15 am

    Just going for a Thalgo O2 treatment next weekend. Did you try it already? Was it any good?

    • Lavinia Gogu March 30, 2016 6:13 pm

      Yes, along the years I tried both body and facial treatments, the extra O2 will be good for you for sure! We should all get a little extra 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 14 =