Lecţia de machiaj!

Se spune că the best things in life are free. De când am luat o lecție de machiaj de la Sheherezada, makeup artist în magazinul Bobbi Brown, care mi-a dezvăluit 1001 secrete despre magia înfrumusețării, încep să cred că e adevărat! (galerie foto)

Machiajul e minunat! Ne ajută să fim mai încrezătoare, mai sexy, mai senine… ne colorează lumea! Dar vai, e atât de păcat când nu alegem produsele care ni se potrivesc, când nu știm să ne machiem cum trebuie, când tenul arată ca o mască de bronz, sau când trucurile de conturare sunt atât de flagrante încât ne oferă un look de pictură bizantină. Am toate comis toate aceste greșeli, pe rând, din exces de zel (poți să-mi întrebi colegii de liceu). Însă, acum câțiva ani, prietena mea, Sabina, mi-a făcut cadou cartea Makeup Manual, semnată de celebra makeup artistă Bobbi Brown – care a fondat și brandul de cosmetice cu același nume. Prin intermediul sfaturilor și al pozelor (informația pare foarte accesibilă), am început să înțeleg mai multe despre această artă. Iar mai târziu, am urmat cursurile de Machiaj Pro susținute de Nick Barna la DallesGo. Însă oricine din acest domeniu îți poate spune că întotdeauna e ceva de învățat, se schimbă trendurile, tehnologiile, texturile. Doar stilul rămâne. Aceasta e concluzia pe care am distilat-o din interviurile pe care le-am luat pentru ELLE lui Eliano Bou Assi, Director of Artistry&Education, și lui Eduardo Ferreira, International Artistic Director la Bobbi Brown. Am avut ocazia să discut cu ei cu ocazia lansării primului magazin Bobbi Brown în Băneasa Shopping City.

Într-o zi eram în mall și am intrat în shop să testez niște texturi de Shimmer Brick, așa am intrat în vorbă cu Sheherezada. Când mi-a spus cum o cheamă m-am gândit o secundă la nașa mea, în mod sigur ar fi putut găsi un nume mai misterios decât al meu. Dar apoi ea mi-a explicat că numele e dat de tatăl ei, care e iranian, apoi mi-a povestit despre activitatea de makeup artist în magazinul Bobbi Brown. Practic Sheherezada Kouchaki, alături de colegele ei, oferă lecții de machiaj absolut gratuite (fără obligații, serios!) oricui își dorește să afle exact produsele care li se potrivesc, cu ajutorul unor cataloage (repere de culoare) create de însăși Bobbi Brown! Și pentru că s-a întâmplat ca amândouă să avem o oră la dispoziție (de obicei, lecțiile de machiaj se programează în prealabil) mi-a arătat cum să-mi realizez un machiaj elegant, dar nepretențios.

Sheherezada mi-a istorisit 1001 povești (clar, numele îi e predestinat) despre machiaj și apoi mi-a dezvăluit secretele tehnicii strobing. Ce este? OK, imaginează-ți opusul conturării. Adică, în loc să folosești umbre, te joci cu lumina! Cu ajutorul unui fard iluminator aplicat în puncte stategice, poți oferi contur trăsăturilor și îți poți amplifica volumetria feței, în cel mai fericit mod posibil! Unde și cum exact? Îți poate explica chiar ea! Însă pot să te asigur că acest tip de machiaj îți oferă o alură super-fresh și e ideal pentru vară, pentru că nu îți sufocă tenul cu zeci de straturi cremoase și pudrate, dar constrastează excelent cu tenul bronzat. Ah, și arată demențial în selfie-uri!

kisss

 

There are 2 comments for this article
  1. Anke March 31, 2016 4:54 pm

    Superb! Multumesc ca scrii asa frumos si îmi faci chef sa fiu frumoasă si sa mi amintesc ca un make up reusit poate face o zi mult mai frumoasă! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 2 =