Detox, ca-n Bodrum!

Cred că toate lucrurile frumoase încep cu o poveste de dragoste. Între un om și o pasiune, un vis. Sau între el și sufletul său pereche. 

Probabil ai auzit că Bodrum e una dintre cele mai populare destinații de detoxifiere din colțul nostru de lume. Asta se datorează lui Muhammet Gurk, care acum aproape 10 ani, inspirat de programele de detox din țările exotice, a dezvoltat acest concept în mai multe centre de pe coasta Turciei. Anii au trecut, iar Bodrum a ajuns să fie frecventat pentru detoxifiere de celebrități precum Kate Moss, Nicole Kidman, Salma Hayek, Camilla Parker-Bowles și Bill Gates. (Recunosc, când l-am cunoscut pe Muhammet, mi s-a părut puțin intimidantă această realizare pentru că avem vârste apropiate).

După încă o bucată de vreme, Muhammet a întâlnit-o pe Alina Spinean, un tânăr medic nutriționist care era la Bodrum pentru o cură de detox. S-au îndrăgostit, iar Muhammet a decis să înceapă o familie alături de Alina. S-a creștinat (acum se numește și Petru), s-a mutat în România, s-a căsătorit cu medicul nutriționist, au făcut un copil și au fondat Atasagon Detox&Wellbeing Center. Și astfel am ajuns să avem în România un centru de detoxifiere ca-n Bodrum.

Pe lângă know how-ul său în domeniu, Muhammet l-a adus din Turcia pe Mustafa Ayca, un specialist în prepararea sucurilor detox, și pe Kutay Toga, maestru in meditație Zen și Life Coach. Pentru că detoxifierea nu înseamnă doar oferirea unei pauze sistemului digestiv cu ajutorul sucurilor și eliminarea toxinelor din colon și piele, ci e și o curățare a gândurilor, a emoțiilor și a întregului organism. E ca un restart pentru toate funcțiile care ne alcătuiesc!

Am fost la Brașov în urmă cu câteva săptămâni și am încercat un program de patru zile Master Detox. În primă fază se fac analize, pentru a se stabili un program de detoxifiere în funcție de particularitățile fiecăruia, și se fac măsurătorile corporale. Apoi se recomandă un program de hrană (juicing sau raw diet) și se începe detoxifierea propriu-zisă. Pot spune că Atasagon e un centru care reunește aproape toate terapiile pe care le-am încercat vreodată (fie că vorbim de relaxare, wellness, sănătate sau detoxifiere) de la tratamente pentru piele, injectarea cu ozon, meditație Zen, hammam, saună umedă și uscată, presopunctură, masaj balinez, hidrocolonterapie cu clorofilă și probiotice… Și lista ar putea continua.

Pentru că la Atasagon nu ai timp să te gândești la plăceri interzise în timpul detox-ului, ci îți dedici zilele în întregime deconectării, curățării trupului și a minții, răsfățului și relaxării. Mai multe detalii despre Atasagon vei găsi în galeria foto, dar pentru a ști totul despre facilități și terapii, îți recomand să vizitezi site-ul www.atasagon.ro. Și vei înțelege de ce acest centru are sloganul: Making health your habit.

Am cules un clip video cu fondatorii Atasagon Detox & Wellbeing Center de pe www.biancanutu.com.

kisss lavinia gogu

be the first to comment on this article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =