Top 5 rujuri de femme fatale

Femme fatale e mai mult o stare de spirit și reprezintă încrederea oarbă și asumată în sex appeal, iar când aud expresia nu mă gândesc la Marilyn Monroe, care părea mai degrabă dusă de val, nici la Angelina, care are o frumusețe ireală. Și nici la filmul cu Antonio Banderas. Nu, gândul mă poartă la Jessica Rabbit, un personaj desenat de fantezia masculină, care e creat cu mult roșu: rochia, părul, buzele, intonația.

Personal, am o slăbiciune pentru nuanțele clasice, care mă fac să mă simt ca un star de cinema. Rujul ideal trebuie să fie roșu, ca un rubin prețios, și saturat, ca o rochie de catifea. Îți recomand în ordine aleatorie cinci rujuri roșii, iconice, pe care le-am încercat de-a lungul timpului și care îți garantez că-ți vor dezvălui latura de femme fatale, indiferent că porți converși, echipament de schi sau o pereche fină de tocuri stiletto. De fapt, pun pariu că le iubește și Jessica Rabbit.

ysl

 

Rouge Pur Couture No.1 Le Rouge, YSL, 153 lei

Numai cât vezi și atingi tubul auriu ai deja senzația că ai de-a face cu un obiect de cult. Nuanța super-pigmentată de roșu pur hidratează intens și oferă buzelor o doză de antioxidanți de îndată ce îl aplici. Indiferent că porți sau nu contur de buze, rujul va sta la locul lui. Are un finish luminos, ca de mătase, deși are o culoare intensă, care îți va aminti de o căpșună coaptă. Yummy!

 

 

 

ruby woo

 

Retro Matte Ruby Woo, MAC, 104 lei

Dacă ești neinițiată în tainele rujului roșu, pentru a avea garantat o experiență frumoasă, îți sugerez să începi cu acest ruj iconic de la MAC. Formula e rezistentă, dar această nuanță e extraordinară pentru că avantajează toate tipurile de ten și culorile de păr. Îmi place să îl port seara, în oraș, pentru că textura nuanței rubinii e mată, ca o pălărie roșie de catifea, și îți conferă o alură de divă retro. Vei face senzație! Totuși, nu uita ca înainte să-ți aplici orice ruj mat, să-ți exfoliezi buzele și să le hidratezi cu o mască de zahăr brun si miere.

 

     chanel     Rouge Coco 444 Gabrielle, Chanel, 177 lei

Gabrielle, rujul botezat după numele real al lui Coco Chanel, este inspirat de celebra mademoiselle – e elegant și sexy. Are un luciu delicat, o aplicare oferă un efect de roșu suav, dar poți intensifica saturația cu două straturi. Versatilitatea pigmentului și textura ultra-hidratantă e motivul pentru care îl am de obicei în geantă, poate fi purtat atât ziua, cât și seara. Nuanța îți luminează chipul, deoarece contrastează frumos cu tenul, iar dinții vor părea mai albi.

 

 

 

dior 999

Rouge Dior, nuanța Iconic 999, Dior, 169 lei

E primul ruj lansat de Dior și e best-seller-ul brandului. Inițial s-a numit no.9, apoi no.99 și mai recent a devenit no.999 (te gândești la ce mă gândesc și eu?). Desigur, de-a lungul timpului a avut și alte nume, precum Ara Red, Celebrity Red sau Rouge Vendette, iar formula s-a îmbunătățit de la o metamorfoză la alta. Dar atunci când un ruj e iubit de femei de mai bine de 60 de ani, putem zice că a trecut testul timpului și își merită numele de Iconic. Are o aromă subtilă de… Dior, o textură cremoasă ce răsfață buzele și o nuanță de roșu cald, ca o zi de vară. Îmi place la nebunie să o port, în special când sunt bronzată.

 

 

rouge g gilda guerlain

Rouge G, nuanța Gilda, Guerlain, 223 lei
E imposibil să nu te simți ca o vedetă de old Hollywood când deschizi ambalajul luxos, cu formă de glonț, și te rujezi în oglinda mică, precum un spion stylish – tubul e absolut genial! Iar despre ruj… În primul rând trebuie să-ți spun că nuanța Gilda poartă numele unuia dintre personajele mele favorite de film noir. Este caldă, extrem de pigmentată și neașteptat de emolientă, pentru o culoare atât de bogată. Rujul are un finisaj luminos, rezistă ore în șir și e atât de confortabil de purtat, încât vei uita de el. În plus, își merită sloganul de armă de seducție în masă.

kisss lavinia gogu

There are 2 comments for this article
  1. Ana Maria Tatucu March 31, 2016 12:35 pm

    YSL si Guerlain sunt si favoritele mele :). Excellent top!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =