Cum îți alegi culoarea pedichiurii în funcție de manichiură!

Dap, a venit sezonul în care nu avem scăpare: pedichiura trebuie să fie îngrijită, fresh și cât se poate de stilată.

Dar, pentru că am remarcat că multe fete rămân la aceeași culoare, fie că e vorba de manichiură sau de pedichiură, am compilat câteva recomandări culese din discuții cu experți, observații din show-urile de modă și reguli de cromatică care să te ghideze în alegerea lacului de unghii. În plus, am selecționat cele mai hot combinații de culori ale acestui sezon!

Mini-ghid pentru frumusețea unghiilor de la picioare

 • Unghiile lungi la picioare nu au fost și nu vor fi niciodată sexy. De asemenea, poți să te abții și de la folosirea gelului când vine vorba de pedichiură. Why?!
 • Când îți lăcuiești unghiile de la picioare în aceeași culoare cu cele de la mâini, dai dovadă de lipsă de creativitate și fantezie. Da, este o alegere corectă, dar atât de plictisitoare… Trebuie să fie măcar o diferență de nuanță, chiar și metaforic vorbind.
 • Oricare dintre combinațiile a câte două, compuse din roșu, nude, negru, alb sau french, folosite pentru alternarea manichiurii cu pedichiura, sunt etern stylish (ca o cămașă albă sau o rochie neagră).
 • Dacă e să fii mai îndrăzneață cu culorile și texturile, alege pedichiura drept cobai (dacă nu vrei să-ți expui pedichiura cu sclipici într-un context în care trebuie să pari om serios, poți purta o pereche de pantofi). Mâinile sunt mereu la vedere, ca o carte de vizită.
 • Singura excepție de la această regulă este nail art-ul. Când îți dorești figurine pe unghii, ștrasuri, picturi, ombre, french-uri nonconformiste sau alte efecte speciale, alege-le întotdeauna pentru manichiură și păstrează-ți pedichiura cuminte.
 • Mereu m-am întrebat de ce suntem sfătuite să alegem o nuanță mai light pentru unghiile de la picioare în comparație cu cea de la mâini. Logica mea: Pe mâini ne spălăm extrem de des, deci sunt veșnic exfoliate, drept urmare, sunt mai deschise la culoare, pe când picioarele, dacă sunt expuse (și nu mergi la operă) probabil că e vară, deci sunt bronzate, iar nuanțele deschise contrastează frumos cu arămiul. Dar mâinile stau la soare în toate sezoanele… Nu știu ce să cred. De fapt, cred că poți să omiți acest sfat (poate e un pic perimat).
 • Când vrei să împerechezi o manichiură într-o culoare acidă cu o pedichiură într-o nuanță la fel de nebunatică fără să dai greș, te poți ajuta de Cercul lui Itten – probabil ți-l amintești de la lecțiile de desen. Iar regula e că nuanțele complementare (adică diametral opuse pe cerc) și cele analoage ne stimulează într-un mod favorabil, iar cele învecinate merg bine împreună!
 • Cum să combini texturile, acum, că avem lacuri mate sau cu luciu de gel, sclipitoare sau cromate? Aici sunt prea multe variabile la mijloc pentru a-ți oferi o indicație clară. Însă, de exemplu, dacă vrei să folosești un lac de unghii cu sclipici pentru mani, si altul pentru pedi, alege pentru unghiile de la picioare produsul care are granulația mai mare, și pentru mâini, pe cel care o are mai fină.

 

În dulcele stil clasic

Manichiura nude e aristocratică. Și asta nu e o vorbă în vânt, poți verifica pe Google, capetele încoronate nu poartă lac colorat, unghiile regalităților sunt nature sau nude. Pun pariu că ți-am stârnit cheful unei manichiuri cuminți. Însă, mai presus de asta, tu te poți bucura și de luxul de a fi om de rând, purtând o pedichiură de un roșu mat, imperial, că o petală de trandafir.

manichiura clasica

 

Moi Lolita

Vrei să fii feminină, dar totuși îndrăzneață? Trendy, dar nu agasantă?! Am soluția cea mai simplă: optează pentru o manichiură roz, lucioasă ca oglinda, alături de o pedichiură strălucitoare, care sclipește în mii de granulații rosé! Discrepanța dintre texturi va fi trecută cu vederea datorită unității cromatice.

luciu cu sclipici

 

Fluo Duo

Una dintre cele mai hot combinații de inspirație fluo e movul cu portocaliu! Pentru că aceste nuanțe țipă aproape la fel de tare, nu contează atât de mult pe care o folosești pentru manichiură și pe care o folosești pentru pedichiură. Tot ce contează e că arată extraordinar împreună. Alte variante fluo: fuchsia aprinsă, galbenul acid, verdele fosforescent, și orice altceva îți amintește de clamele de păr care erau la modă în anii ’90.

fluo duo

 

 

Neutralitate chic

Știi, nu trebuie să optezi pentru variantele clasice pentru a-ți păstra neutralitatea. Poți să arăți la fel de distinsă și încercând ceva nou. Îți recomand o manichiură cu un sidef perlat, care parcă șoptește ceva frumos, iar unghiile de la picioare, îmbracă-le în taupe! Sau invers.

varainta neutra

 

Iarba e mai verde…

Menta este poziționată în cercul cromatic chiar lângă galben! Și, deși iarba e mai verde într-o singură direcție, acestor nuanțe învecinate le stă excelent împreună!

cum asortezi manichiura la pedichiura

 

Una caldă, una rece

Îți propun o extravaganță, un fruct interzis! Alege de la aceeași culoare o variantă caldă pentru manichiură și una rece pentru pedichiură! Acest detaliu va fi ca o rebeliune subtilă împotriva oricărui gen de reguli!

 

rece-cald

 

Pasteluri delicate

Oh, culori pastelate! Îmi mângâie retina într-un mod așa plăcut, și mă duc cu gândul la macarons… Dar, înainte să-mi scadă glicemia, trebuie să-ți spun că unghiile pastelate vorbesc despre discreția rafinamentului, despre valuri de azur și despre vise inocente.

pasteluri superbe

 

Chintă roială

Verdele smarald și roșul, ca rubinul, sunt două nuanțe diametral opuse din punct de vedere cromatic. Iar împreună te duc cu gândul la mantiile regilor medievali, la rochii de catifea, la bijuterii opulente. Asociem în mod involuntar această combinație câștigătoare de nuanțe cu fastul unor vremuri demult apuse.

combinatie regala

 

50 shades of blue

Vrei o rețetă sigură, atât pentru manichiură, cât și pentru pedichiură? Ei bine, în acest sezon e pe val orice combinație între nuanțele de albastru care pornesc de la cerneală, trec pe la turcoaz și duc până la bleu ciel. Poate pentru că e culoarea libertății.

50 shades of blue manichiura pedichiura albastra

 

Foto principală: operă semnată Roy Lichtenstein
Vizualuri din colaj: Dior, Chanel, Jessica

kisss lavinia gogu

There are 2 comments for this article
 1. Ana Maria Tatucu April 21, 2016 8:42 am

  M-ai luminat cu acest articol :). Ma gandeam eu ca pot sa fac variatie intre ce culoare am pe maini si ce culoare am la picioare, acum e confirmat! 🙂

  • Lavinia Gogu April 21, 2016 6:31 pm

   Ma bucur mult! 😀 Eu chiar azi am incercat combinatia dintre verde-smarald si rosu-rubin 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − five =