Un parfum unic, la fel ca tine!

Mirosul de carte veche, îngălbenită de vreme. Briza proaspătă a ploii de vară. Aroma de piele nouă, a genților lucrate fin. Parfumul amețitor de crini imperiali, tuberoze, zambile și regina nopții, sau cel dulce de tei, liliac sau de lăcrămioare. Aburul irezistibil de patiserie. Mireasma sărată a mării, care îți umple plămânii de fericire. Moscul.

Am și eu fetișurile mele olfactive, culese din vise pictate în acuarela speranței, împletite din amintiri dulci, pe care le caut prin sertarele minții așa cum Swann își aștepta madlena. Pentru că și eu alerg de multe ori în căutarea timpului pierdut, dar și în întâmpinarea momentelor de extaz. De aceea, e firesc să îmi doresc un parfum care să mă reprezinte, o aromă care să-mi servească drept oglindă pentru suflet. Și care să fie purtata numai și numai de mine. Cred că oricine și-ar dori.

Industria parfumurilor personalizate e în plină dezvoltare și Case de renume precum Guerlain, Cartier sau l’Artisan Parfumeur ne pot îndeplini această fantezie, pentru un preț cu care ai putea să-ți finanțezi lejer o călătorie în jurul lumii. Iar procesul de creație poate dura și un an.

Din fericire, parfumeria de nișă de pe piața locală ne face acest lux mai accesibil, oferindu-ne branduri și know how dedicat creației de parfum personalizat. Și, pentru că am avut privilegiul de avea propriul parfum (și nu doar o dată), pot să-ți spun câteva lucruri despre pașii care te duc la el. Procesul diferă de la un brand la altul, dar în principiu, e vorba despre un test de personalitate, de un pic de introspecție, pentru a-ți scotoci amintirile  parfumate și de un strop de magie. Bineînțeles, un specialist te ghidează în această experiență olfactivă, te ajută să îți selectezi aromele preferate, apoi îi dă viață parfumului tău. Și, bineînțeles, îți oferă promisiunea că nu-l va mai avea nimeni.

Iată unde poți să-ți creezi parfumul tău personalizat!

Hip-nose Perfumery

Parfumul pe care îl vei obține în laboratorul cochet Hip Nose alături de mixologistul parfumeriei îți va cuprinde tot universul olfactiv, într-o sticluță! În fața unei măsuțe de lemn, savurând o cafea proaspat măcinată, vei face un test de personalitate și vei porni într-o incursiune aromatică ce va avea ca rezultat parfumul tău! Am încercat această experiență, iar esența, pe care am denumit-o Entuziasm, mă însoțește în toate momentele importante. Mixologistul de la Hip-nose m-a asigurat că aroma personalizată este protejată prin contract, deci nu are nimeni dreptul să-mi folosească reţeta fericirii.

Casa de parfumerie bespoke Memoire Liquide a fost lansată în 1984, iar pentru realizarea parfumurilor personalizate se folosesc esențe pure și uleiuri esențiale. Brandul e disponibil în Hip-nose Perfumery, cu sediul pe Calea Dorobanților, www.hip-nose.com.

parfumerie 3

 

YPA Artisan Perfumery

Folosind ingrediente certificate organic, rare, nobile, parfumierul român Raluca Vasile îți oferă propria esență lucrând după modelul creației parfumurilor tradiționale de la Grasse, și metode arhetipale din parfumeria orientală, asiatică și africană. În urma unei conversații ce are rolul de a-ți dezvălui personalitatea și a unei sesiuni aromate de teste, parfumierul îți construiește, notă cu notă, parfumul visurilor tale.

Parfumierul Raluca Vasile a creat YPA Artisan Perfumery, un concept care distinge opt arhetipuri olfactive, ce a fost nominalizat anul acesta la A’ Design Awards Milano. Pentru a comanda un parfum unicat, mai multe detalii găsești aici. Poți testa parfumurile YPA Artisan Perfumery în Concept Store Molecule F din Promenada Mall sau în atelierul din zona Dorobanți.

parfum personalizat 1

 

Beautik Haute Parfumerie

Recent, am avut plăcerea de a participa în avanpremieră, alături de alți colegi din presa de beauty, la workshop-ul Molinard L’Atelier des parfums, organizat de Beautik Haute Parfumerie. Și pot să-ți spun că e mult mai mult decât un workshop de autocunoaștere olfactivă; e o călătorie aromatică fascinantă, ce poartă semnătura Casei Molinard. Iar pentru a nu mă rătăci printre esențe, un expert Creation Molinard m-a ajutat să-mi compun un parfum semnătură pe care l-am numit, pur și simplu, Lavinia. Din luna septembrie, acest serviciu exclusivist de creație a propriului parfum va fi disponibil publicului doritor de unicitate și frumos.

Molinard a luat naștere in 1849 in Regiunea Grasse din sudul Franței, și e una dintre cele mai apreciate și mai exclusiviste Case de parfumerie din întreaga lume. Produsele Molinard sunt disponibile exclusiv în Beautik Haute Parfumerie în Băneasa Shopping City, Promenada Mall, în magazinul de pe Radu Beller sau online pe www.beautik.ro.

parfum personalizat 2

kisss lavinia gogu

Foto: Armand Ionescu
Location: Hip-Nose Perfumery 

be the first to comment on this article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 3 =