I still know what I did last summer

Așa cum anul începe cu o listă de lucruri pe care dorim să le facem (sau să nu le mai facem), el se termină cu bilanțuri. Oare m-am agitat suficient? Oare m-am stresat prea mult? Oare am făcut tot ce puteam să fac? Probabil că nu. Poate că da. Un singur lucru e cert: anul a fost presărat de multe evenimente și plimbări. Și parcă fiecare imagine legată de el mă duce cu gândul la vară. Și la unghiile care îmi servesc drept o pârghie a memoriei, pentru a retrăi clipe frumoase.

De fapt, când vine vorba de manichiură, nu sunt un exemplu pentru nimeni. Îmi rod unghiile de când mă știu, iar când port lac semipermanent, de obicei optez pentru negru sau burgundy, indiferent de sezon. Însă în această vară, am avut îndrăzneala să port câte o manichiură specială, realizată la Cătălina Stoica (pe care o găsești la NailSpa by Cătălina sau la Beauty District) de fiecare dată când anticipam un eveniment, pentru a-l face memorabil.

Ca-n Camera Oglinzilor 

La petrecerea Viva a fost, ca de obicei, efervescență, fast și (aproape) toată lumea din oraș. Pentru acest eveniment, Cătălina mi-a propus niște unghii absolut senzaționale, ce m-au dus cu gândul la Camera Oglinzilor de la Versailles. Tentația dublă (a efectului de oglindă și a auriului) a atras multe complimente în acea seară. Unghiile în sine sunt lipite cu un glue și pot rămâne la locul lor timp de o seară sau o săptămână (în funcție de tipul de lipici folosit). Am ales prima variantă, pentru că eram conștientă că, având unghiile scurte dintotdeauna, nu voi fi în stare să tastez cu ele lungi. În plus, nu voiam să zgârii oglinzile… Așa că mi le-am scos de îndată ce am ajuns acasă. Însă le-am pus bine într-un plic de seară și mi-am amintit de ele câteva luni mai târziu, când mi le-am lipit singurică înainte să plec la o nuntă. Tentație dublă, după cum ziceam.

collagefge

 

Chintă royală

Îmi doream să vizitez Copenhaga de când am văzut câteva imagini ravisante în The Danish Girl. Zis și făcut. Am bătut orașul în lung și-n lat, m-am plimbat cu barca, am cochetat cu superbul cartier Nyhavn, am studiat cu vigilență urmașii vikingilor și m-am lăudat la Mica Sirenă că port Asul la degetul mic. Pe unghiile prelungite cu acrilic, Cătălina a aplicat aceste abțibilde cu simboluri din cărțile de joc, care m-au făcut să cred că norocul e de partea mea. Ca atunci când îmi pică într-un joc de poker o chintă royală.

 

collage 1

 

Manichiură “de mariner”

Am momente când sunt extrem de conformistă și previzibilă. De exemplu, uneori îmi place să respect tema petrecerii, în cele mai mici detalii. Înainte de un weekend la mare, Cătălina mi-a aplicat extensii de unghii, o nuanță intensă de lac roșu semipermanent și niște abțipilde cu simboluri de sailing. Crede-mă, mi-a fost foarte greu să aleg un model (la Cătălina vei găsi foarte multe opțiuni, toate extrem de tentante). Și, în pofida lungimii unghiilor (sau a neadaptării mele la unghii lungi), ele au rezistat eroic atât în acel weekend, cât și printr-un deadline obositor. Iar odată ce abțibildele s-au dezlipit, manichiura roșie s-a păstrat impecabil încă o săptămână. Incredibil! Așa că am dus-o și la Cluj, să-i arăt cum plouă la festivalul Electric Castle. Good times.

colaj 3

 

Dantelă și oranjadă

La final de vară, îmi doream ceva fresh, care să-mi redea vigoarea, după atâta alergătură. Așa că am optat pentru o manichiură dantelată, lucrată pe un fond oranj. Unghiile au fost (bineînțeles) prelungite cu o construcție din gel, apoi a fost aplicată o nuanță acidă de lac semipermanent și un abțibild cu decupaj de dantelă, pe câte două unghii de la fiecare mână (hey, ce-i prea mult, strică!). Dar, în pofida manichiurii superbe, nu-mi amintesc decât că în perioada aia am muncit foarte mult. Am etalat-o numai la piscină și pe la niște terase din oraș. Se pare că acele ieșiri n-au fost nici pe departe la fel de memorabile precum manichiura!

 

collage

 

Peste câteva zile va avea loc ELLE Style Awards. Iar noul meu experiment legat de unghii nu e nici pe departe la fel de sexy, deci mă voi abține de la poze. Mai exact, le am scurte, nude și mă lupt cu mine, încercând să nu le mai rod. Ține-mi pumnii!

Now… back to summer. Mood.